MONADNOCK WINT COMPETITIE PAVILJOEN SLOTERPLAS

Op uitnodiging van Stadgenoot en Far-West heeft Monadnock een winnend competitie-ontwerp gemaakt voor een paviljoen aan de rand van de Sloterplas.

For more information, please visit the project 'SLOTERPLAS PAVILION'

PUBLICATIE MONADNOCK IN ARCHITECTUUR.NL #3 2009

De productiehal van Koninklijke Tichelaar Makkum wordt beschreven door Indira van 't Klooster in een themanummer over bedrijfshallen en loodsen.

PUBLICATIE MONADNOCK IN FUTURE 15 ARQUITECTURAS MAGAZINE

Het werk van Monadnock is gepubliceerd in het thema-nummer over Rotterdam en de architectenbureau’s gehuisvest in deze stad. Future arquitecturas is een tweetalig magazine dat wereldwijd gedistribueerd wordt.

For more information, please visit: http://www.arqfuture.com/Future/4/print-edition/print-edition.html/18

PUBLICATIE MONADNOCK IN 'FACTS & FORMS'

Het door Monadnock ontworpen paviljoen voor het Rotterdamse Strand aan de Maas is opgenomen in het boek ‘Facts & Forms’. Dit boek wordt uitgegeven door NAI publishers ter gelegenheid van de AMNAI-prijs. Het boek bevat een uitgebreide beschrijving van de genomineerde projecten en interviews met alle ontwerpers.
 
For more information, please visit: http://www.archined.nl/media/facts-forms/

NOMINATIE STRANDPAVILJOEN VOOR AM NAI PRIJS 2008

Het door Monadnock ontworpen paviljoen voor het Rotterdamse Strand aan de Maas is één van de vijf genomineerden voor de AM NAI prijs 2008. Sinds 2002 wordt deze prijs tweejaarlijks uitgereikt voor het beste opgeleverde gebouw dat ontworpen is door een architect jonger dan veertig jaar. Voor deze vierde editie werden 76 projecten ingezonden die door de jury, bestaande uit Ole Bouman (juryvoorzitter en directeur NAi), Tracy Metz (schrijver en journalist bij NRC), Jacob van Rijs (architect MVRDV), Mariet Schoenmakers (directeur gebiedsontwikkeling AM) en Jeroen van Schooten (voorzitter BNA en architect Meyer en van Schooten), beoordeeld werden. Over het strandpaviljoen schreef de jury: “Het demontabele paviljoen voor het stadsstrand in het centrum van Rotterdam laat zien hoe met beperkte middelen een sterke blikvanger tot stand kan worden gebracht.” In november wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

For more information, please visit: www.nai.nl

PUBLICATIE STRANDPAVILJOEN IN 'BEACHLIFE'

Het door Monadnock ontworpen paviljoen voor het Rotterdamse Strand aan de Maas is opgenomen in het boek 'Beachlife, Architecture and Interior Design at the Seaside' van Frame Publishers.Het 280 pagina's tellende boek bevat een beschrijving van 115 projecten die zijn onderverdeeld in vijf categoriën: Leisure, Hospitality, Art, Residential en Products.Redactie: Clare Lowther en Sarah Schulz, grafisch ontwerp: Matte, afmeting 24 x 28cm, hardcover.

For more information, please visit: www.framemag.com

VRIJDAG 27 JUNI 2008 20:00U TENT EVENT:  DE AVOND VAN MONADNOCK EN AIR

Op de avond van Monadnock en AIR kruisen de paden van architectuur en beeldende kunst. De avond is samengesteld in het kader van de tentoonstelling La Luna Piena in TENT, waarin kunstenaars en architecten hun actuele belangstelling voor historische elementen op verschillende wijze inzetten. De belangstelling voor historie is actueel in het werk van veel hedendaagse architecten en kunstenaars. De architecten van Monadnock leiden de avond in.

Hoofdredacteur Archis/Volume Arjen Oosterman zal aan de hand van onder andere het Monadnock Building in Chicago dieper ingaan op de actuele perceptie van 'moderniteit' en 'historiciteit' in de architectuur.
Sjoukje van der Meulen geeft aanvullend haar visie op de geschiedenis van het modernisme in de kunst. Zij ziet het als een noodzaak de geschiedenis van de na-oorlogse, moderne kunst te herzien vanuit een media-perspectief. Van der Meulen is kunstcriticus en heoreticus, en momenteel bezig met haar proefschrift "The Problem of Media in Modern Art Theory (1960-1990)" aan de School of Architecture, Columbia University New York. Een nagesprek wordt geleid door Marieke Hillen, programmaleider AIR. De Gentse DJ Ichi.One zal de muziek verzorgen.

For more information, please visit: www.tentrotterdam.nl