ArchitectuurCases

Monadnock neemt deel aan het debat 'Europa aan de Maas' op 24 Maart 2010 in zaal De Unie.
"Rotterdam is een stad van grote reputaties, maar is juist daardoor ook een kweekvijver voor talent. Bureaus als Monadnock en Happel Cornelisse dienen zich aan. Opvallend is dat zij sterk profiteren van de internationale architectuur. Monadnock profiteert van professionele ervaringen in België, Happel Cornelisse van onderwijs van de Brit Tony Fretton. Het laatste bureau werkt inmiddels ook in België.
Maar ook de omgekeerde beweging komt voor. In de jaren negentig was Rotterdam de thuisbasis van het Britse bureau Maccreanor Lavington. Inmiddels is dit bureau weer in Engeland actief en draagt daar de Nederlandse verworvenheden actief uit. De drie bureaus delen daarnaast een hernieuwde aandacht voor een contextuele beroepsopvatting. Moderator Joachim Declerck (Berlage Institute) ondervraagt de drie bureaus over hun professionele vorming binnen een discours dat Europees wordt gedacht. Hierbij worden de ervaringen van twee generaties tegenover elkaar gezet."

Sprekers: Job Floris (Monadnock), Floris Cornelisse (HappelCornelisse) en Richard Lavington (MaccreanorLavington).
 
Datum: woensdag 24 maart 2010
Locatie: Zaal De Unie, Mauritsweg 34-35, Rotterdam
Aanvang: 20.00 uur
Voertaal: Nederlands/Engels
Toegang: €7,50, studententarief € 5,00
Reserveren aanbevolen: (010) 433 3534 (ma. t/m. vr. 11.00 - 17.00 uur)

For more information, please visit: www.airfoundation.nl

SICILIAOLANDA II

Op 17 december 2009 opent de tentoonstelling SICILIAOLANDA II in Palermo, Sicilië, georganiseerd door het Nederlands Architectuur Instituut (NAI) en EXPA (La Triennale di Milano OFF).

Monadnock's genomineerde inzending voor de AMNAI-prijs 2008, het Paviljoen Strand aan de Maas, zal hier tot 17 januari 2010 tentoongesteld worden.

THE BEAUTY IN SEDUCTION

"The beauty in Sedection", opening zondag 6 september om 17:00u in MKgalerie, Witte de Withstraat 53, 3012 BM Rotterdam.
De tentoonstelling is te zien tot en met 18 oktober 2009.

Deelnemers:
Tiina Mielonen, schilder
Chris Kabel, vormgever
Frank Bruggeman, kunstenaar/vormgever
Monadnock, architecten

For more information, pleas visit: http://www.mkgalerie.nl/exhibitions/past/2009/beautyinseduction.php

MONADNOCK WINT COMPETITIE PAVILJOEN SLOTERPLAS

Op uitnodiging van Stadgenoot en Far-West heeft Monadnock een winnend competitie-ontwerp gemaakt voor een paviljoen aan de rand van de Sloterplas.

For more information, please visit the project 'SLOTERPLAS PAVILION'

PUBLICATIE MONADNOCK IN ARCHITECTUUR.NL #3 2009

De productiehal van Koninklijke Tichelaar Makkum wordt beschreven door Indira van 't Klooster in een themanummer over bedrijfshallen en loodsen.

PUBLICATIE MONADNOCK IN FUTURE 15 ARQUITECTURAS MAGAZINE

Het werk van Monadnock is gepubliceerd in het thema-nummer over Rotterdam en de architectenbureau’s gehuisvest in deze stad. Future arquitecturas is een tweetalig magazine dat wereldwijd gedistribueerd wordt.

For more information, please visit: http://www.arqfuture.com/Future/4/print-edition/print-edition.html/18

PUBLICATIE MONADNOCK IN 'FACTS & FORMS'

Het door Monadnock ontworpen paviljoen voor het Rotterdamse Strand aan de Maas is opgenomen in het boek ‘Facts & Forms’. Dit boek wordt uitgegeven door NAI publishers ter gelegenheid van de AMNAI-prijs. Het boek bevat een uitgebreide beschrijving van de genomineerde projecten en interviews met alle ontwerpers.
 
For more information, please visit: http://www.archined.nl/media/facts-forms/

NOMINATIE STRANDPAVILJOEN VOOR AM NAI PRIJS 2008

Het door Monadnock ontworpen paviljoen voor het Rotterdamse Strand aan de Maas is één van de vijf genomineerden voor de AM NAI prijs 2008. Sinds 2002 wordt deze prijs tweejaarlijks uitgereikt voor het beste opgeleverde gebouw dat ontworpen is door een architect jonger dan veertig jaar. Voor deze vierde editie werden 76 projecten ingezonden die door de jury, bestaande uit Ole Bouman (juryvoorzitter en directeur NAi), Tracy Metz (schrijver en journalist bij NRC), Jacob van Rijs (architect MVRDV), Mariet Schoenmakers (directeur gebiedsontwikkeling AM) en Jeroen van Schooten (voorzitter BNA en architect Meyer en van Schooten), beoordeeld werden. Over het strandpaviljoen schreef de jury: “Het demontabele paviljoen voor het stadsstrand in het centrum van Rotterdam laat zien hoe met beperkte middelen een sterke blikvanger tot stand kan worden gebracht.” In november wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

For more information, please visit: www.nai.nl

PUBLICATIE STRANDPAVILJOEN IN 'BEACHLIFE'

Het door Monadnock ontworpen paviljoen voor het Rotterdamse Strand aan de Maas is opgenomen in het boek 'Beachlife, Architecture and Interior Design at the Seaside' van Frame Publishers.Het 280 pagina's tellende boek bevat een beschrijving van 115 projecten die zijn onderverdeeld in vijf categoriën: Leisure, Hospitality, Art, Residential en Products.Redactie: Clare Lowther en Sarah Schulz, grafisch ontwerp: Matte, afmeting 24 x 28cm, hardcover.

For more information, please visit: www.framemag.com