Monadnock
Bartel Wiltonkade 161
3029 CN Rotterdam
Nederland
T +31(0)10 477 377 0
E mail@monadnock.nl

Volg ons op Instagram monadnock.architects

Sollicitaties
E portfolios@monadnock.nl

Monadnock Een versneld afgespeelde film toont een opname van een stad over een periode van honderd jaar. Zichtbaar wordt dat het stedelijk weefsel bestaat uit elementen die met verschillende snelheden veranderen. De gebouwen veranderen zeer langzaam. Ze vormen vaste structuren die meerdere tijdperken, gebruiksfuncties en modeverschijnselen kunnen overleven. Gebouwen zijn traag en vormen het harde materiaal van de stad. Vergelijkbaar met een Monadnock, het type berg dat ontstaat doordat al het materiaal eromheen verdwijnt na een langdurig proces van erosie. Alleen het hardste gesteente blijft over.

Job Floris Architect en mede-oprichter van Monadnock. Hij behaalde in 2004 zijn master-degree architectuur aan de Rotterdamse Academie Van Bouwkunst, aansluitend op zijn studie architectonisch ontwerpen aan de Academie voor Kunst en Vormgeving Sint Joost in Breda. Zijn eerste ervaringen bij een architectenbureau deed hij op tijdens zijn stage bij Christian Kieckens Architects in Aalst. Daar was hij als assistent-ontwerper betrokken bij Interieur Kortrijk en een tentoonstellings-ontwerp voor de Singel te Antwerpen. Job verdiepte zijn ervaringen in Vlaanderen door van 1998 tot 2000 werkzaam te zijn bij Architectenbureau Poulissen & Partners in Antwerpen. Als ontwerper was hij daar betrokken bij de realisatie van de Tachkemonischool en twee woongebouwen, alle drie gesitueerd in Antwerpen. In 2000 keerde Job terug in de Nederlandse praktijk om tot 2006 als project-architect bij bureau Rapp+Rapp te werken. Gedurende deze periode was hij onder andere betrokken bij het ontwerp en de realisatie van het centrumplan in Ypenburg, een grootschalig ensemble van woon- en winkelgebouwen, en het kantoorgebouw voor Sociale Zaken in Rotterdam. Job publiceert over architectuur in diverse tijdschriften en was vanaf 2008 tot 2018 as redacteur betrokken bij OASE Journal for Architecture. Sinds 2006 vervult hij diverse gastdocentschappen aan architectuuropleidingen in binnen- en buitenland. Vanaf 2010 tot 2018 was Job aangesteld als coördinator van de Master-course Architectuur aan de Rotterdamse Academie Van Bouwkunst. Job vervulde een gastprofessoraat op de EPFL-ENAC in Lausanne bij het Laboratoire de Construction et Conservation LCC van 2019 tot 2021.

Sandor Naus Architect en mede-oprichter van Monadnock. Hij behaalde in 2001 cum laude zijn master degree architectuur aan de Academie voor Architectuur en Stedenbouw in Tilburg en in 1996 studeerde hij af aan de Academie voor Kunst en Vormgeving Sint Joost in Breda. Zijn stage doorliep hij bij AWG Architecten in Antwerpen waar hij aan de realisatie van een kleinschalig woongebouw aan de Scheldekaai werkte. Na zijn studie keerde Naus terug naar Antwerpen om van 1997 tot 2000 als hoofdontwerper bij architectenbureau Poulissen & Partners in te werken. Daar was hij betrokken bij diverse projecten die in Antwerpen werden gerealiseerd zoals de multifunctionele Hangar 26/27 aan de Schelde, het woongebouw Cornelis-Floris aan het Willemdok en de Tachkemonischool. In 2000 maakte Naus de overstap naar Rotterdam waar hij zijn ervaring verbreedde door tot 2006 bij MVRDV te werken. Als projectarchitect was hij daar verantwoordelijk voor de realisatie van grootschalige projecten zoals het woongebouw Parkrand in Amsterdam en het poppodium Effenaar in Eindhoven. Daarnaast werkte hij aan het Lloyd Hotel te Amsterdam en internationale ontwerp-opgaven als het 2004 Serpentine Gallery Pavilion in Londen en het Celosia woongebouw in Madrid. Sandor Naus maakte deel uit van het driekoppige team dat in 2004 de NIROV prijsvraag ‘De woonwijk van de toekomst’ won, hij realiseerde een aantal particuliere woningen en geeft sinds 2001 invulling aan diverse onderwijsfuncties, onder andere aan de Design Academy Eindhoven en de Academie voor Architectuur en Stedenbouw in Tilburg.

Voor meer informatie: download bureau cv


Portfolio’s We zijn te allen tijde geïnteresseerd in nieuw talent. Zend ons een bericht, bestaande uit een motivatie en een portfolio van maximaal 5 MB, en we nemen dit in behandeling. Je kunt binnen een maand een reactie van ons verwachten.


Medewerkers Floris van der Poel (NL), mede-oprichter Monadnock en als partner betrokken bij alle projecten tot maart 2009, Ignacio Zabalo Martin (ES), James Browne (IR), Robert Chapman (IR), Froukje van de Klundert (NL), Karl Tobin (IR), Jantje Engels (DE), Matthew Murphy (IR), Barbara Materia (IT), Antoine Kersse (FR), Mattie Le Voyer (FR), Rebeca Aguilera (ES), Alessandra Ienca (IT), David Lawless (IR), Neil Middleton (SCO), Shelly-Ann O’Dea (IR), Loukia Lhomme (FR), Sibe Duijsters (BE), Roxane Belot (FR), Hiroki Muto (JP), Xiao Liu (CN), Joana Correia (PT), Floris van der Zee (NL), Song Liang (CN), Hanna Fokken (DE), Carolina Bedoya (PE), Léonard Darbellay (CH), Alice Delattre (FR), Nick Chadde (DE), Oliver Nyman (AUS), Bushra Mohamed (UK), Sven Hoegger (CH), Ada Finci Terseglav (SI), Elena Balzarini (IT), Olivia Kossak (CH), Lukas Pauw (DE), Stefano Marzo (IT), Louisa Bauer (DE), Blanka Major (AT), Danny Nhat (NO), Karina Breeuwer (NL), Elise Oosterloo (BE), Ralf Schweizer (CH), Tara McKenna (IR), Michael Maminski (NL), Anna Jo Banke (DK), Vasileios Chanis (GR), Nancy Dantese (NL), Victoria Hartmann (DE), Jules Verhaest (BE), Simon Bergström (SE), Garance Weber (CH), Niklas Thelen (DE), Rafael Fernandes Trindade (PT), Kristina Delcheva (BG), Kaya Liffler (DE), Hellmer Rahms (ES), Filippo Gallone (IT), Fiamma Loro (IT), Géraldine Vlaeminck (BE), Marta Cendra Vilardebo (ES), Rabea Klein (DE), Hannah Pielow (DE), Eli Aerden (BE), Grégoire Bridel (CH), Jan Schwindinger (DE), Matéo White (FR), Juliette Gilson (BE), Undine Kimmel (DE), Francesca Celli (IT), Justine Holm (BE), Matteo Basso (IT).


Algemene Voorwaarden Al onze werkzaamheden worden uitsluitend uitgevoerd onder toepasselijkheid van De Nieuwe Regeling 2011 Rechtsverhouding opdrachtgever – architect, ingenieur en adviseur (DNR 2011), eerste herziening juli 2013, zoals deze is gedeponeerd ter griffie van de rechtbank te Amsterdam onder nummer 56/2013.