VRIJDAG 27 JUNI 2008 20:00U TENT EVENT: DE AVOND VAN MONADNOCK EN AIR

Op de avond van Monadnock en AIR kruisen de paden van architectuur en beeldende kunst. De avond is samengesteld in het kader van de tentoonstelling La Luna Piena in TENT, waarin kunstenaars en architecten hun actuele belangstelling voor historische elementen op verschillende wijze inzetten. De belangstelling voor historie is actueel in het werk van veel hedendaagse architecten en kunstenaars. De architecten van Monadnock leiden de avond in.

Hoofdredacteur Archis/Volume Arjen Oosterman zal aan de hand van onder andere het Monadnock Building in Chicago dieper ingaan op de actuele perceptie van ‘moderniteit’ en ‘historiciteit’ in de architectuur.
Sjoukje van der Meulen geeft aanvullend haar visie op de geschiedenis van het modernisme in de kunst. Zij ziet het als een noodzaak de geschiedenis van de na-oorlogse, moderne kunst te herzien vanuit een media-perspectief. Van der Meulen is kunstcriticus en heoreticus, en momenteel bezig met haar proefschrift “The Problem of Media in Modern Art Theory (1960-1990)”¬†aan de School of Architecture, Columbia University New York. Een nagesprek wordt geleid door Marieke Hillen, programmaleider AIR. De Gentse DJ Ichi.One zal de muziek verzorgen.

For more information, please visit: www.tentrotterdam.nl